Stichting Click Jongeren wint Adri Duivesteijnprijs 2024

Nieuws
Dochter Alisa-Jo en de weduwe van Adri Duivesteijn Liesbeth Janson (l.) reikten de Adri Duivesteijnprijs uit.
Dochter Alisa-Jo en de weduwe van Adri Duivesteijn Liesbeth Janson (l.) reikten de Adri Duivesteijnprijs uit. (Foto: M. Fehres)

Op 1 mei heeft de Haagse Partij van de Arbeid de eerste Adri Duivesteijnprijs uitgereikt. De prijs, een bedrag van € 750, werd gewonnen door Stichting Click Jongeren. Zij kopen er een tweede tuktuk voor.

Stichting Click Jongeren bestaat 12 jaar en is actief op verschillende MBO-scholen. Zij gaan met de Rijdende Click Corner (een tuktuk) de wijken in, hebben een online buurthuis (live hacks) en maken podcasts. “Deze stichting is er voor jongeren van 16 tot 27 jaar, durft buiten de lijntjes te kleuren, bouwt met jongeren een vertrouwensband op, werkt preventief tegen voortijdige schoolverlating, jongeren worden gebeld, gecoacht en er worden huisbezoeken gedaan. Daarnaast zijn ze in het verleden ingezet bij het vuurwerkverbod en tijdens de corona lockdowns en rellen. Dit schooljaar hebben ze meer dan 1500 jongeren bereikt en meer dan 100 stagiaires begeleid naar een diploma”, aldus de PvdA. 

Tijdens de 1 meiviering is door de weduwe (Liesbeth Janson) en dochter (Alissa-Jo) van Adri Duivesteijn de cheque van € 750 uitgereikt.

De prijs is in het leven geroepen als eerbetoon aan de vorig jaar overleden Adri Duivesteijn; prominent PvdA’er, lid van de Eerste en Tweede Kamer en wethouder in Den Haag en Almere. In het vervolg zal ieder jaar op 1 mei deze prijs worden uitgereikt aan een persoon, een groep personen of een organisatie. De jury bestaat uit PvdA-leden. De prijs moet ten goede komen aan een project waar de prijswinnaar aan werkt.