Afbeelding
Foto: Laura Oldenbroek

One Planet officieel geopend door minister Rob Jetten

Algemeen

One Planet, het kenniscentrum voor duurzaamheid van Museon-Omniversum, is woensdagmiddag officieel geopend door minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten. Met interactieve tentoonstellingen geeft het nieuwe landelijke impactcenter praktische oplossingen voor wereldproblemen, met als uitgangspunt de zeventien Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties.

One Planet is daarmee het enige SDG-house dat zich op publiek richt en bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen stimuleert. “We willen onze bezoeker meenemen in de uitdagingen waar de wereld voor staat”, zegt Peter de Haan, algemeen directeur van Museon-Omniversum. “Niet alleen om te laten zien welke bedreigingen er zijn, maar juist concrete oplossingen en alternatieven te bieden. Die formule is bijzonder voor een museum, met One Planet kiezen we echt positie en zijn we niet langer alleen informatief en neutraal. Ik ben ervan overtuigd dat we een serieus onderwerp als duurzame ontwikkeling kunnen combineren met een leuk dagje uit en het daarmee voor een breed publiek laagdrempelig maken.”

Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie: “Het is onze plicht om zuinig te zijn op onze schitterende aarde. Daar kunnen we allemaal een steentje aan bijdragen door bewuster en duurzamer te leven. Ik vind het dan ook heel goed dat One Planet daar aandacht voor vraagt en mensen perspectief geeft om bij te dragen aan een betere, duurzame wereld.”

Op 1 januari zijn het populairwetenschappelijk museum Museon en filmtheater Omniversum officieel gefuseerd. Sindsdien ligt de focus op de nieuwe propositie waarin het museum haar bezoekers zowel informeert over duurzaamheid als aanspoort tot actie. Met de One Planet Dome, One Planet Expo en One Planet NOW! richt het museum zich op de aarde, mens en duurzame wereld.

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week