Afbeelding
Foto: Hans Zwaansdijk

Boek over geschiedenis De Regentes wint Die Haghe prijs

Algemeen

Het boek ‘Van water naar theater. De Regentes. Geschiedenis van een Haagse Bad- en zweminrichting’ van Bert Alers is de winnaar van de tweejaarlijkse Die Haghe prijs, voor het beste boek over de geschiedenis van Den Haag.

Afgelopen zaterdag heeft een jury onder leiding van de directeur van het Gemeentearchief, Ellen van der Waerden, de prijs uitgereikt in de Oude Kerk van Scheveningen. Uit een lijst van publicaties die verschenen in het tweede deel van 2018, heel 2019 en heel 2020 heeft de jury een keuze gemaakt voor een longlist van negen boeken. De drie genomineerden zijn uit deze longlist geselecteerd. De andere genomineerden waren: ‘Nooit gebouwd Den Haag’ geschreven door Lex van Tilborg en ‘Verzetsheldin met schilderkist. Het leven van Ru Paré’ van Wim Willems.

In ‘Van water naar theater. De Regentes. Geschiedenis van een Haagse Bad- en zweminrichting’ zet Bert Alers uiteen wat de geschiedenis van het overdekte zwembad De Regentes is en hoe het zwembad een tweede leven als theater kreeg als De Nieuwe Regentes.

Deze prijs van de Geschiedkundige Vereniging Die Haghe die eenmaal per twee jaar uitlooft, beloont het beste boek over de geschiedenis van Den Haag. De prijs is een aanmoediging voor derden om over de geschiedenis van Den Haag te schrijven en bestaat uit een geldbedrag van 2500 euro.

Als gevolg van de corona-pandemie is de uitreiking van de prijs enkele malen uitgesteld. De prijs sluit aan bij de doelstelling van de geschiedkundige vereniging om de kennis van en de belangstelling voor de geschiedenis van Den Haag te bevorderen onder de inwoners van de stad.

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week