Afbeelding
Foto: PR

Wethouder bezoekt duurzaam verbouwde Manege De Wildhoef

Algemeen

Afgelopen donderdag bezocht wethouder Liesbeth van Tongeren Manege De Wildhoef, aan de Daal en Bergselaan. Bij Manege de Wildhoef is er recentelijk een verbouwing geweest, volledig zonder uitstoot. De wethouder ging langs om te zien hoe het bouwen van de toekomst eruit ziet in Den Haag.

De verbouwing van Manege De Wildhoef is een voorbeeld van hoe de gemeente in de toekomst wil bouwen. In de voortgangsbrief Duurzaamheid die dit jaar uitkwam, liet de gemeente al weten dat het voor de volksgezondheid, natuur en voedselproductie wil dat de uitstoot van stikstof drastisch omlaag gaat.

Manege De Wildhoef ging hier creatief mee om en bouwde zonder stikstof uit te stoten een overkapping voor de buitenbak van de manege. Met een volledig elektrische betonmolen, graafmachine en hoogwerker kregen zij het voor elkaar. De bouw was zonder de uitstoot van stikstof en met de elektrische apparaten daarnaast een stuk rustiger voor de paarden en omgeving. “Het hele bedrijf is nu gasloos en de verwarming is met UV-panelen”, weet wethouder Van Tongeren. 

Eigenaressen Aïde en Fiona Roest leidde de wethouder trots rond op de manege. “Ontzettend leuk dat de wethouder zulke oprechte interesse had in onze manege. De bouw van de overkapping was een hele operatie in coronatijd, maar het is ons gelukt om de hele verbouwing zonder uitstoot van stikstof te doen. Een primeur in Nederland.” Wethouder Van Tongeren vult aan: “Daarnaast is het hele bedrijf nu gasloos en de verwarming is met UV-panelen.”

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week