Afbeelding
Foto: PR

Haagse Annies fietsen 500 kilometer in 24 uur

Algemeen

Op 25 juni staat amateurwielrenteam Haagse Annies aan de start van de elfde editie van HomeRide in Rotterdam.

HomeRide is de sponsorwielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds, waarbij amateur wielrenners 500 kilometer in 24 uur door Nederland fietsen met zelfgekozen teams. Het doel is geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen.

Dit jaar zijn start en finish in Rotterdam en gaat de route via Utrecht, Arnhem, Zwolle, Almere en Hoofddorp. Team Haagse Annies is één van de teams die meedoet aan de HomeRide. Met elkaar gaan zij iets geweldigs neerzetten, elkaar er doorheen slepen, lachen, bikkelen, doorbijten en vechten tegen de elementen.

De 500 kilometer tellende HomeRide wordt in estafettevorm gefietst. Naast de lange afstand is het een extra uitdaging dat er ‘s nachts gefietst wordt, want HomeRide wordt non-stop verreden. Het sponsorbedrag dat team Haagse Annies bij elkaar fietst, is bestemd voor het Ronald McDonald Huis Den Haag en Huiskamer Delft.

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al meer dan 35 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn. Zieke kinderen voelen zich namelijk beter met hun ouders, broertjes en zusjes in de buurt. Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind.

In elf Huizen logeren zij op loopafstand van het ziekenhuis en zijn zij dag en nacht in de buurt van hun ernstig zieke kind. Om een verhaaltje voor te lezen. Om een nachtzoen te geven. Of voor het moment dat elke seconde telt. In twaalf Huiskamers, midden in ziekenhuizen, kunnen families in huiselijke sfeer even ontspannen. In drie vakantiehuizen vinden gezinnen met een zorgintensief kind nieuwe energie.

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week