Afbeelding
Foto: PR

Nieuwe speeltuin Moerbeiplein feestelijk geopend

Algemeen

Afgelopen zaterdag was de feestelijke opening van de vernieuwde speeltuin aan het Moerbeiplein. Er was een kleedjesmarkt, springkussens voor de kinderen en natuurlijk lekkere snacks voor jong en oud.

Stadsdeeldirecteur Annette de Graaf verrichtte samen met een flink aantal kinderen van het Moerbeiplein de openingshandeling. Hiervoor rende de groep kinderen door een enorm lint en was de nieuwe speeltuin officieel geopend.

In december hebben omwonende kinderen en ouders van het Moerbeiplein tijdens een poffertjesmiddag hun ideeën voor een nieuwe speeltuin kunnen inbrengen. Op basis van hun ideeën zijn twee ontwerpen gemaakt waar ze een week later op konden stemmen. Het winnende ontwerp is het resultaat wat er nu ligt.

De vernieuwde speeltuin is een plek geworden voor zowel jonge kinderen als schoolgaande kinderen met onder meer zitschommels, speelhuisjes, trampolines en een kabelbaan. Het Moerbeiplein krijgt dit jaar een behoorlijke opfrisbeurt, want in het najaar komt er ook een stukje vergroening waarbij de bewoners ook betrokken worden.

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week