Afbeelding
Foto: PR

Haagse Annies fietsen ruim 19.000 euro bij elkaar

Algemeen

Op 25 juni stond het amateurwielrenteam Haagse Annies aan de start van de elfde editie van HomeRide in Rotterdam. Het team reed gezamenlijk zo’n 3100 kilometer op de fiets voor het goede doel.

HomeRide is de sponsorwielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds, waarbij amateur wielrenners 500 kilometer in 24 uur door Nederland fietsen in estafettevorm met zelfgekozen teams. Het doel is geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen. Dit jaar waren de start en finish in Rotterdam en ging de route via Utrecht, Arnhem, Zwolle, Almere en Hoofddorp.

Team Haagse Annies was één van de deelnemende teams en haalde dankzij donateurs en sponsors maar liefst 19.335,07 euro op bestemd voor het Ronald McDonald Huis Den Haag en Huiskamer Delft.

De totale opbrengst van de HomeRide, HomeRun en HomeWalk is meer dan 1,1 miljoen euro dat ten goede komt aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit fonds zorgt er al meer dan 35 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn. In elf Huizen logeren zij op loopafstand van het ziekenhuis en zijn zij dag en nacht in de buurt van hun ernstig zieke kind. In twaalf Huiskamers, midden in ziekenhuizen, kunnen families in huiselijke sfeer even ontspannen. In drie vakantiehuizen vinden gezinnen met een zorgintensief kind nieuwe energie.

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week