Afbeelding
Foto: Luka de Kruijff

Koning brengt verrassingsbezoek aan Playground Hondius

Algemeen

Koning Willem-Alexander was donderdag aanwezig bij de viering van het 25-jarig jubileum van de Krajicek Foundation. Het jubileum vond plaats bij het heropeningsfeest van de allereerste ‘Playground Hondius’, die compleet vernieuwd is, in het Regentessekwartier.  

De Koning maakte een rondgang over de nieuwe playground. Hij sprak onder meer met scholarshippers, die als jongeren uit de wijk positief opvallen en in ruil voor een studiebeurs wekelijks sportactiviteiten op de Krajicek Playground organiseren. Ook bekeek de Koning sportactiviteiten op het tennis-, voetbal- en basketbalveld van leerlingen van de naastgelegen basisschool De Klimop. Daarbij sprak hij met buurtcoaches en kinderen. Samen met Richard Krajicek en kinderen vierde de Koning het jubileum door ballen met ‘25’ in ontvangst te nemen.

Richard Krajicek startte zijn stichting met tennisvelden op schoolpleinen. Inmiddels zijn 127 Krajicek Playgrounds verspreid over het hele land waar dagelijks meer dan 5.500 kinderen en jongeren gebruik van maken. De speelvelden vormen een veilige plek dicht bij huis waar kinderen onder begeleiding onbezorgd kunnen sporten en spelen. De stichting heeft ruim 2.500 studiebeurzen uitgereikt aan jongeren in het Krajicek Scholarshipprogramma.

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week