Afbeelding
Foto: PR

Groenste balkon van Den Haag in Regentessekwartier

Algemeen

GroenLinks Den Haag heeft afgelopen week voor de tiende keer de prijs voor het groenste balkon, (dak)terras of geveltuintje uitgereikt. Tijdens deze speciale jubileumeditie was de variatie van de inzendingen zo groot dat er niet één, maar twéé eerste prijzen zijn uitgereikt. Daarnaast zijn ook nog drie aanmoedigingsprijzen uitgereikt. 

Een van de bekroonde balkons ligt in het Regentessekwartier en wordt onderhouden door Jan Driesen. Volgens de jury “een prachtig, goed verzorgd balkon, met een mooie mix van verschillende eenjarige en meerjarige planten, bloemen en kruiden.” Ook de biodiversiteit en het uitzicht voor de buren stemden de jury positief. ‘’Het werkt heel ontspannend om alles te onderhouden en te zorgen dat het er goed uitzien”, vertelt de eigenaar enthousiast.

De jury, bestaande uit Mariëlle Vavier (fractievoorzitter), Margot de Boks (Laak Bloeit) en Liesbeth van Wifferen (groenexpert), reikte daarnaast drie aanmoedigingsprijzen uit, onder andere aan Jacqueline en Sylvia in Valkenbos. Zij hebben niet alleen een plantenkar op de stoep, zij steken ook de rest van de buurt aan met het verfraaien van de boomspiegels met zonnebloemen en stokrozen.

Naast biodiversiteit en klimaatadaptatie, besteedde de jury ook aandacht aan de sociale aspecten van groen in de stad. Kleine groene plekjes in wijken en straten kunnen volgens hen bijdragen aan de sociale cohesie in de buurt. 

De jury was aangenaam verrast door de inzendingen: “We zijn blij dat zoveel mensen zich inzetten voor een groener Den Haag!’’, aldus Mariëlle Vavier.

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week