Afbeelding
Foto: Hans Lijmbach

Duurzame kantine voor korfbalvereniging Achilles

Algemeen

De kantine van de Haagse Korfbalvereniging Achilles, aan het Pomonaplein, was hoognodig aan vervanging toe. Inmiddels staat er een duurzaam nieuw pand met maar liefst 90 zonnepanelen op het dak.

Het nieuwe pand is ontworpen met het oog op de toekomst. De grote hoeveelheid zonnepanelen werd mogelijk gemaakt door financiële steun die door de Fokker Terminal via het Klimaatfonds werd geboden. In Den Haag compenseren partijen hun niet-reduceerbare CO2-uitstoot via het Klimaatfonds. Het fonds steunt hiermee lokale energiebesparingsprojecten.

Hans Lijmbach, vicevoorzitter van korfbalvereniging Achilles, vertelt over het nieuwe gebouw: “De Vliermeent, de school naast ons, ging verduurzamen en wij wilden daar wel graag in mee. Onze oude kantine was helemaal op. De muren vielen nog net niet om. We hebben dit project samen met de school uitgevoerd. Nu delen we een grote sportzaal en meerdere ruimtes.” Het nieuwe gebouw is een grote vooruitgang voor de vereniging. Hans: “De kantine is vele malen groten en we hebben ook meer kleedkamers. Met een ledenaantal van ruim 350 was dat hard nodig. De spelers kunnen nu direct vanuit de kleedkamer het veld op rennen.”

Er is overal aan gedacht bij de ontwikkeling van het nieuwe pand. De zonnepanelen op het dak wekken schone energie op. Er wordt verwarmd en gekoeld met een warmtepomp en een slim ventilatiesysteem en er is vloerverwarming. Ook is het gebouw erg goed geïsoleerd. Het dak heeft een dikke isolatielaag en de ramen hebben triple-glas. Hans: “Met dit gebouw kunnen we jaren vooruit!”

De feestelijke opening van het pand zal op 1 oktober plaatsvinden, tegelijk met de viering van het 100-jarig bestaan van de vereniging.

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week