Afbeelding
Foto: SvT

MiniPark: een kleine oase in de straat

Algemeen

Half juli is aan de Beukstraat het eerste Haagse MiniPark feestelijk in gebruik genomen. Het parkje, ter grote van een parkeerplek, is bedoeld als ontmoetingsplek voor buurtbewoners, fietsers, wandelaars en vogels, en biedt een fijne plek om even bij te kletsen of van de bloemen te genieten.

Het MiniPark werd door Annette de Graaf, stadsdeeldirecteur van Segbroek, samen met buurtbewoners geopend door het laatste plantje aan het parkje toe te voegen en al het groen eens goed water te geven. Het MiniPark is onderdeel van Operatie Bomenbuurt, een project van de gemeente in samenwerking met buurtbewoners, bedoeld om ruimte te creëren voor een fijne wijk.

Veel bewoners uit de Bomenbuurt hebben behoefte aan meer leefruimte, omdat alles in de wijk vol staat. Het MiniPark is bedoeld om tijdelijk wat meer bewegingsruimte te creëren en dient als inspiratie voor de herinrichting van de wijk, die er aan zit te komen omdat de riolering medio 2023 vervangen wordt.

Indien de MiniParken bevallen, zullen vergelijkbare projecten mogelijk ook in andere wijken worden gerealiseerd. Op 7 augustus is tussen 10.00 en 11.00 uur de opening van het volgende MiniPark in de Bomenbuurt, die wordt geplaatst in de Elsstraat.

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week