Afbeelding
Foto: Raymond van Olphen

Feestelijke opening Playground voor buurtbewoners

Algemeen

De opgeknapte Kajicek Playground Hondius is woensdag 24 augustus feestelijk geopend voor buurtbewoners. Het is een sportieve ontmoetingsplek geworden met meer groen waar buurtbewoners, en in het bijzonder kinderen en jongeren, gemotiveerd worden om regelmatig te sporten en te bewegen. 

De Playground werd door Harm Benthem, waarnemend stadsdeeldirecteur, Gerlinde van Raalte, directeur Krajicek Foundation, Sjaak Polak, hoofdtrainer ADO Dames, en Job Schenau, directeur WSDH, samen met jongeren uit de buurt feestelijk geopend. Er waren demonstraties en clinics van ervaren sporters en diverse activiteiten waaraan de kinderen mee konden doen.

Ook werd de finale van de Let’s Play Cup gespeeld. Ter ere van het 25-jarige jubileum van de Krajicek Foundation reist Jamie Trenité het land door op zoek naar de Playground van het Jaar. Het werd een spannende finale, het Hondius-team heeft hard gestreden, maar kwam net te kort voor de hoofdprijs, ze werden wel derde van Nederland.

De meeste Hagenaars, jong en oud, halen de dagelijkse beweegnorm niet. Daarom zetten de gemeente Den Haag en de Krajicek Foundation zich in om jong en oud in beweging te krijgen en daarmee een gezonde leefstijl te creëren. In totaal zijn er in Den Haag 34 openbare playgrounds waar jaarlijks 180.000 Hagenaars gebruik van maken.