Afbeelding
Foto: GvdIJ

Vijf dagen peddelen voor hulp aan mensen met PTSS

Algemeen

Patrick van Eldert doet de komende dagen mee aan de SUP11 City Tour in Friesland, waarbij hij in vijf dagen 220 kilometer peddelt langs elf Friese steden. Voormalige marinier Van Eldert wil zo geld inzamelen voor hulp aan lotgenoten met PTSS.

Het is niet de eerste keer dat de 31-jarige Patrick van Eldert zich waagt aan een bijzondere uitdaging. Thuis in zijn woning aan de Citroenstraat in Segbroek hangen onder meer foto’s aan de muur van een 24-uurs supwedstrijd in Denemarken, en bijzondere beklimmingen van de Kilamanjaro in Tanzania en de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland. 

Ernaast staan foto’s uit de zeven jaren dat Patrick diende bij het Korps Mariniers. Hij was betrokken bij drie missies en een uitzending en werd onder meer ingezet bij de bescherming van koopvaardijschepen tegen piraterij in Somalië, en aan boord van het marinefregat Evertsen dat in zijn tijd onder meer een einde heeft gemaakt aan een gijzeling. Al met al een zware tijd waarbij Patrick helaas een beroepsgerelateerde Posttraumatische Stressstoornis (PTTS) opliep.

Zijn deelname aan SUP11 City Tour, vanaf 14 september tot en met zondag 18 september, staat helemaal in het teken van hulp aan lotgenoten met PTSS. Van Eldert had zelf erg veel aan de surftherapie van de stichting Surfivor. “Zonder hen had ik nooit gestaan waar ik nu sta. Dankzij Surfivor ben ik begonnen ben met de opleiding HBO-verpleegkunde én kijk ik weer vol goede moed naar de toekomst.”

Jaarlijks helpt Surfivor zo’n vijftig veteranen en hulpverleners om hun leven weer op de rit te krijgen. Maar omdat deze surftherapie nog niet wordt vergoed door zorgverzekeraars is de organisatie volledig afhankelijk van donateurs en sponsoren. Patrick hoopt met het geld dat hij inzamelt voor zijn deelname aan de City Tour 50 tot 100 lotgenoten te kunnen helpen uit de problemen te komen. “Elke bijdrage is welkom. Mensen die een donatie willen doen, kunnen het beste op mijn website kijken.”


Tekst: Gerard van den IJssel