Afbeelding
Foto: DS

Roos IJzerhandel viert 100-jarig bestaan

Algemeen

Wat ooit begon als een ijzerhandel van 30m2 aan de Klimophof is in 100 jaar uitgegroeid tot een winkel van 300m2 aan het Goudenregenplein. De winkel van Marco en Steven Roos heeft naast een uitgebreid assortiment ijzerwaren en gereedschap een ruime keuze aan andere producten.

Het bedrijf is in 1922 begonnen door firma Vlaanderen. In 1954 werd de heer Van Eyk eigenaar en in 1969 is de winkel overgenomen door Cor Roos. Zijn zoons Marco en Steven hebben hun vader opgevolgd en er is in die honderd jaar heel wat veranderd. Marco: “Toen het nog firma Vlaanderen was, werden er naast ijzerwaren vooral potten en pannen verkocht. Nu verkopen we in de winkel een uitgebreid assortiment ijzerwaren en gereedschappen en bijvoorbeeld verf van Sigma en van H. de Vos verffabriek. We hebben een slotenmontageservice, een sleutelservice en geven advies over inbraakpreventie. Maar we zijn ook de grootste verkoper in het land van Victorinox-messen en we verkopen alle vuilnisbakken van Brabantia. We zijn een relatief klein bedrijf en zijn daardoor flexibel. We bewegen mee met de vraag van de klanten.”

Bij Roos IJzerhandel kun je producten ook per stuk of per meter kopen. Marco: “Soms heb je één specifieke schroef, moer of bout nodig. Of touw, ketting, buiten-, of installatiekabel waarvan je er voor je klus maar één meter nodig hebt. Dan zit je er niet op te wachten dat je direct een volle doos of rol moet kopen.”

De winkel heeft een sleutelservice. “We kunnen iedere sleutel die te maken is, maken. We programmeren ook autosleutels met chip erin.” Daarnaast vind je in de winkel producten voor, en krijg je advies over inbraakpreventie. “Het beveiligen van je woning is ontzettend belangrijk. Hier kun je verschillende maatregelen voor nemen. Wij verkopen gecertificeerd en goed gemonteerd hang- en sluitwerk. En we komen graag bij u langs om samen door de ogen van een inbreker te kijken of uw huis goed beveiligd is.”

Je vindt Roos IJzerhandel aan het Goudenregenplein 50-53. Je kunt er zes dagen per week terecht voor vakkundig advies.

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week