Afbeelding
Foto: Joris den Blaauwen

Den Haag trotse winnaar NK Tegelwippen

Algemeen

Den Haag is weer ongeslagen kampioen NK Tegelwippen en wint daarmee de Gouden Tegel, maakte Het Haagse Groen bekend. Net als vorig jaar wipte Den Haag de meeste tegels van Nederland. In totaal werden 307.178 tegels in de gemeente ingeruild. Daarmee presteerde de gemeente beter dan 134 andere deelnemers.

In de afgelopen zeven maanden zijn in 135 gemeenten meer dan 2,8 miljoen tegels vervangen voor groen. Dit is een nieuw record voor het NK Tegelwippen. Er is ruim 250.000 m² vergroend. Dat zijn maar liefst 40 voetbalvelden! Onder het motto ‘tegels eruit, groen erin’ zetten bewoners zich gezamenlijk in voor een fijnere leefomgeving en een meer klimaatbestendige toekomst. Den Haag heeft de meeste straatstenen gewipt en is daarmee kampioen! 

Eén van die bewoners is Paulien Hesselink van het Esperantoplein, waar de Gouden Tegel werd uitgereikt. Het voormalige industrieterrein in het Energiekwartier was een parkeer- en bouwterrein. De gemeente maakte er een groene ontmoetingsplek van. “We wilden graag nog meer groen in de buurt”, vertelt Paulien. “Samen met 25 buren hebben we langs onze huizen geveltuintjes aangelegd.”

Operatie Steenbreek en het NK Tegelwippen starten weer in het voorjaar.

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week