Afbeelding
Foto: : Piet Verminnen

Meedenken over verkeersplan Weimarstraat

Algemeen

In de Weimarstraat tussen de Valkenboslaan en de Beeklaan is het erg druk. Met auto’s, fietsers, scooters, bestelbusjes en ander verkeer in beide richtingen is het oppassen geblazen. De plekken om je fiets te parkeren staan overvol. Via een enquete kunnen bewoners en ondernemers meedenken over aanpassingen.

Naar aanleiding van signalen uit de buurt over ongemak rond deze zaken maakt de gemeente een plan om de straat verkeersveiliger en verkeersluwer te maken. Het woonplezier van bewoners van dit deel van de Weimarstraat moet hiermee worden verbeterd, en de bereikbaarheid van de winkels gewaarborgd. De gemeente heeft samen met de buurt de aanpak bepaald om tot een nieuw ontwerp van dit deel van de Weimarstraat te komen. 

Met een online enquête en door straatinterviews worden door de bewoners en ondernemers uit de buurt zelf de plekken in kaart gebracht waar de verkeersveiligheid en de inrichting van de straat beter kan. De enquête kan van nog tot en met zondag 4 december online worden ingevuld. Sinds deze week worden ook straatinterviews gehouden om de wensen van de buurt te achterhalen.

Er wordt ook een klankbordgroep van bewoners en ondernemers geformeerd. Die gaan helpen bij het uitwerken inrichting van de straat. Natuurlijk kijken ook de specialisten van binnen en buiten de gemeente mee met het maken van het ontwerp. Halverwege 2023 worden de plannen gepresenteerd aan bewoners en de gemeenteraad. Dan wordt ook gekeken op welke manier het plan kan worden uitgevoerd.

Het project is te volgen op een speciale website.

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week