Afbeelding
Foto: Henriette Guest

Kruisingen Loosduinsekade en Loosduinseweg verkeersveiliger gemaakt

Algemeen

De werkzaamheden aan de kruisingen van Loosduinsekade-Zuiderparklaan en Loosduinseweg-Valkenboslaan zijn afgerond. De stoepen zijn breder gemaakt, fietspaden hebben nieuw rood asfalt gekregen en er zijn nieuwe energiezuinige verkeerslichten geplaatst. Hiermee zijn beide kruisingen nu een stuk veiliger. 

Wethouder Anne Mulder was maandag 19 december aanwezig bij de afronding van de werkzaamheden aan de kruispunten. “Het verbeteren van de verkeersveiligheid is een topprioriteit”, vertelt de wethouder. “Daarom ben ik blij dat we deze kruisingen hebben aangepakt. Het is een concreet voorbeeld van het verbeteren van de verkeersveiligheid in onze stad. We gaan voor nul verkeersslachtoffers en de komende tijd gaan we daarom meer van dit soort zogeheten blackspots, plekken waar veel ongelukken gebeuren, aanpakken”, legt Mulder uit.

Om de verkeersveiligheid in Den Haag de komende tijd te verbeteren, heeft de gemeente een Uitvoeringsprogramma Verkeersveiligheid (UVP) 2023-2026 gelanceerd. In het programma wordt onder meer ingezet om per jaar de omgeving van 20 scholen verkeersveiliger te maken, onveilige zebrapaden aan te pakken en verkeers- educatie te verzorgen voor jong en oud.

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week