Afbeelding
Foto: PR

Op avontuur in de kerstvakantie

Algemeen

De kerstvakantie is weer begonnen, de perfecte gelegenheid om gezellig met familie of met vrienden wat leuks te gaan doen. Daarom hebben we hieronder een aantal leuke en avontuurlijke uitjes verzameld.

Kerst in het Kinderboekenmuseum

Vier de kerstvakantie in het Kinderboekenmuseum. Van 24 december tot en met 8 januari staan daar de illustraties van Annet Schaap in de spotlights en zijn er leuke vakantieactiviteiten. Winterpret gegarandeerd! Om teleurstelling aan de kassa te voorkomen, raden we aan van tevoren online een ticket te kopen. Meer informatie en tickets zijn hier te vinden.

Inktspot 2022 in de Centrale Bibliotheek

Voor wie hem tot nu toe heeft gemist is de kerstvakantie misschien de uitgelezen mogelijkheid om nog tot en met 7 januari 2023, de expositie Inktspot 2022 te bezoeken op de 4e etage van de Centrale Bibliotheek. De expositie laat de beste politieke tekeningen van het parlementaire jaar zien, waaronder het werk van Jip van der Toorn aan wie in september de Inktspotprijs werd toegekend.

Noordpoolexpeditie in Museon- Omniversum

Vanaf 16 december draait in Museon-Omniversum de grootbeeldfilm The Arctic: Our Last Great Wilderness en kun je in het museumgebouw met allemaal activiteiten op zoek naar unieke pooldieren en hun relatie met de rest van de planeet. Behalve de grootbeeldfilm kun je tijdens de kerstvakantie ook zelf met de familie op Noordpoolexpeditie in Museon-Omniversum. Meer informatie en kaartjes kun je hier vinden.

Schaatsen op Scheveningen

Is het ijs op de sloten en meren nog niet dik genoeg? Geen zorgen, er is genoeg ijspret te beleven voor jong en oud op de schaatsbaan van Cool Event op het Kurhausplein. Tot en met 22 januari kan er elke dag over het ijs gezwierd worden.

Daarna nog niet moe? Breng dan nog tot 22 januari een bezoekje aan de bijzondere ijssculpturen op de Boulevard. Waan je in een magische wereld vol ijskoude iconische kunstwerken die door 10 ijscarvers uit zo’n 55.000 kilo ijs en 3.000 kilo sneeuw zijn gehakt.  Een regulier kaartje kost 10 euro.

Gezelligheid op de Grote Markt

Hij is moeilijk te missen, de grote tent die een deel van het terras op de Grote Markt overdekt. Vol met lichtjes en warmtelampen is het er zelfs op de koudere dagen goed toeven. Ook de bomen rond het plein hangen vol met lampjes en er staat een gevarieerd programma klaar de komende tijd.

Ritje in een historische tram

Den Haag bruist in de maanden november en december van de winterse activiteiten. Iedere zaterdag en zondag van zaterdag 3 december tot en met zondag 8 januari kunnen bewoners en bezoekers ook een unieke rondrit maken in een historische tram

Bijzondere ervaring in het Oranjehotel

Ook in het Oranjehotel kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar in de Kerstvakantie terecht voor bijzondere activiteiten. In de voormalige Scheveningse gevangenis kun je op 3 en 6 januari voor één dag in de huid van gevangenen kruipen en ontdekken wie deze mensen waren. De prijs is 7 euro inclusief entree.

Lichtjestocht te voet of per fiets

Tijdens de donkere maanden komen er overal kleine lichtjes en versieringen tevoorschijn. Dus wat is er leuker om te doen dan op de fiets al dat moois samen te bewonderen tijdens een lekker frisse tocht richting Scheveningen? Hier zijn verschillende leuke routes te vinden.