Afbeelding
Foto: PR

Meer dan 7.000 kerstbomen opgehaald in Segbroek

Algemeen

Op zondag 15 januari was het dan zo ver, stadsdeelwethouder van Segbroek Robert van Asten en stadsdeeldirecteur Annette de Graaf, mochten het winnende lootje van Verloot Je Boompje trekken uit een goedgevulde grabbelton.

De afgelopen weken is er in Segbroek hard gewerkt om uit alle hoeken en gaten kerstbomen te verzamelen. Iedereen heeft de kinderen wel door de buurt zien dwarrelen, in hun kielzog gevolgd door allerlei soorten sparren en dennen. Dankzij hun inzet heeft stadsdeel Segbroek een enorm aantal kerstbomen weten te verzamelen. Er werden maar liefst meer dan 7.000 boompjes van de straat geraapt, waarvan alleen al 12.039 bij het inleverpunt op het Kamperfoelieplein. Ook bij de andere inleverpunten, op het Koningsplein, Pomonaplein, Newtonplein, Eiberplein, Thomsonplein en de Goudsbloemlaan, was het druk.

Dit jaar werd er een record behaald, in totaal werden er maar liefst 31.303 bomen ingezameld. Van Asten hoopt na het succes van deze editie op een net zo succesvolle actie volgend jaar, sprak hij uit, alvorens hij het winnende lootje trok met nummer 366. Een overzicht van alle lootjes waar een prijs op is gevallen, is te vinden op de website van Verloot je Boompje.