Afbeelding
Foto: PR

Feestelijke afsluiting pre-gymnasium Segbroek College

Algemeen

Op donderdag 9 februari sloten 86 leerlingen uit groep acht van verschillende basisscholen uit de regio het pre-gymnasium af. Dit deden zij op sportieve wijze door middel van het spelen van archery tag en levend tafelvoetbal in de gymzalen van het Segbroek College, maar zij ontvingen daarnaast het pre-gymnasium certificaat in het bijzijn van hun leerkrachten, ouders en de wethouder van onderwijs, Hilbert Bredemeijer, die speciaal voor deze gelegenheid de leerlingen toesprak en hen feliciteerde.

Het pre-gymnasium is een nieuw initiatief vanuit het Segbroek College, waarbij potentiële vwo-leerlingen de mogelijkheid krijgen om drie uitdagende workshops te volgen. Het pre-gymnasium is geen extra programma voor leerlingen die gemakkelijk leren, maar voor kritische eigenwijze leerlingen die van uitdaging houden.

De aangemelde leerlingen volgden van 17 november tot en met 9 februari het pre-gymnasium op de Segbroek-locatie Klaverstraat. Workshops werden gegeven met als onderwerp Griekse helden, letterkunde en vlakke meetkunde, 3D-printers & robotica, muziek en verhaal, de bouw van dierenlichamen en forensisch onderzoek.

Doordat de leerlingen negen keer op het Segbroek College workshops hebben gevolgd, konden zij alvast ervaren hoe de overstap is van de basisschool naar het voortgezet onderwijs, maakten zij nieuwe vrienden en vriendinnen van andere basisscholen en in sommige gevallen fietsten ze voor het eerst zelfstandig of in groepjes naar de middelbare school. “Het is een intensief programma, wat je toch net een beter beeld geeft dan het volgen van enkele proeflesjes”, aldus Segbroek-rector Remco Vogel.

Naar aanleiding van dit succes kunnen ook enthousiaste en nieuwsgierige leerlingen uit groep 7 in de maanden mei tot en met juni op drie woensdagmiddagen workshops volgen, waarbij zij vooraf hun workshopkeuze kunnen aangeven. De pre-mavo wordt gehouden op de locatie Goudsbloemlaan en de pre-havo en pre-gymnasium op de Klaverstraat. Het Segbroek probeert er in ieder geval alles aan te doen om de kloof tussen de overstap van de basisschool naar de middelbare school te verkleinen.

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week