Afbeelding
Foto: PR

Gemeente en Stichting Kompassie lanceren Mentale Agenda

Algemeen

Op donderdag 2 februari lanceerde Korrie Louwes, algemeen directeur Onderwijs, Cultuur en Welzijn de Mentale Agenda, vanuit het Nationale Theater aan het Spui.

Cabaretière Marjolijn van Kooten speelde speciaal voor deze gelegenheid een korte theatervoorstelling. De Mentale agenda, een website ter ondersteuning van het mentale welzijn van alle inwoners, is een samenwerking tussen de gemeente en Stichting Kompassie. 

Mentale problemen nemen toe. Een op de vier mensen heeft er in zijn of haar leven, of in de directe omgeving, mee te maken. In samenwerking met de Gemeente Den Haag en diverse partners lanceert Kompassie daarom de website

Met de Mentale Agenda kunnen inwoners zelf aan de slag met hun mentale gezondheid. Je vindt hier activiteiten in en om Den Haag en kijk-, lees- en luistertips die je verder kunnen helpen om je mentale gezondheid en veerkracht te versterken. In de agenda vind je activiteiten op het gebied van mentale gezondheid, zoals themabijeenkomsten, cursussen, trainingen, lotgenotengroepen en naastengroepen. Van een anti-piekercursus of een ADHD-café tot familieavonden, werken aan zelfvertrouwen en het oefenen van sociale vaardigheden. 

Het aanbod is vooral in Den Haag, maar ook online en landelijk interessante bijeenkomsten komen aan bod. Alle activiteiten zijn gratis of tegen een kleine vergoeding beschikbaar. Je hebt geen verwijzing of indicatie nodig. 

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week