Afbeelding
Foto: Gemeente Den Haag

Kartiniprijs uitgereikt tijdens inspirerende avond

Algemeen

Wethouder inclusie, Mariëlle Vavier, reikte zaterdagavond 11 maart de Kartiniprijs uit aan Laxmie Jawalapershad. Zij ontving de prijs omdat zij zich inzet voor slachtoffers van huiselijk geweld. Het doel van de prijs is om inspirerende, succesvolle en/of vernieuwende initiatieven in de stad onder de aandacht te brengen van een breed publiek.

Mariëlle Vavier: ”Het was een eer om deze belangrijke prijs uit te reiken. Het was een emotionele avond met inspirerende verhalen. Er moet helaas nog veel gebeuren op het gebied van emancipatie, maar alle genomineerden van vanavond zijn een geweldig voorbeeld van het verschil dat mensen en organisaties kunnen maken. Het maakt me dan ook trots om te zien wat er allemaal gebeurt in Den Haag voor en door vrouwen.”
De jury: “Laxmie Jawalapershad zet zich als vrijwilliger al jarenlang onbetaald in voor slachtoffers van huiselijk geweld. Als ervaringsdeskundige maakt ze dit pijnlijke en complexe thema bespreekbaar en doorbreekt daarbij taboes. Met stichting Ester ondersteunt ze jonge vrouwen die depressies en zelfmoordgedachten hebben. Bovendien stimuleert ze jonge vrouwen om een opleiding of cursus te volgen en zorgt ze dat tienerouders de professionele hulp krijgen.”

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week