Afbeelding
Foto: SvT

Feestelijke opening groen schoolplein Segbroek College

Algemeen

Op 13 april was het zover, het vergroende en beweegvriendelijkere schoolplein van het Segbroek College aan de Klaverstraat werd feestelijk geopend door niemand minder dan burgemeester Jan van Zanen.

Op deze winderige maar zonnige dag, nam rector Remco Vogel allereerst het woord om iedereen die mee heeft geholpen aan het vergroenen van het schoolplein te bedanken. “Wij zijn de sportiefste school van Den Haag”, vertelt hij trots. “Dat uit zich niet alleen in ons topsportprogramma maar ook in de realisatie van de nieuwe ‘Funground’, die buiten bewegen stimuleert. Want juist ook buiten het klaslokaal is meer bewegen belangrijk. Met de Funground en het vergroende schoolplein realiseren we die wens en creëeren we meer bewustzijn voor het belang van natuur.”

Ook burgemeester Jan van Zanen looft het project. “Met het veranderen van schoolpleinen van stenen tuinen naar een groene oase, vang je twee vliegen in één klap. Het draagt bij aan het vergroenen van de stad én creëert een mooie plek voor jongeren. Hulde aan de school, die dit samen met IVN en Duurzaam Den Haag heeft gerealiseerd. Daarbij is het niet alleen een aanwinst voor de school zelf, maar ook voor de buurt en voor de stad”, prees hij. “Veel plezier met deze mooie groene plek en hou het mooi”, sloot de burgemeester glimlachend af.

Vervolgens werd de burgemeester hard aan het werk gezet voor de openingshandeling, waarbij hij samen met leerlingen en de rector de laatste boom op het schoolplein mocht planten. Op de Funground waagde hij zich nog even aan een balletje op doel schieten, om zo ook die feestelijk te openen.

De vergroening van het schoolplein onder het motto ‘tegels eruit, planten en bomen erin’ heeft in de loop van 2022 plaatsgevonden. Er zijn 20 bomen geplant en 130 vierkante meter tegels verwijderd, ten gunste van biologisch plantgoed.

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week