Afbeelding
Foto: PR

Winteropvang op de Sportlaan ten einde

Algemeen

Ongeveer 110 dak- en thuisloze mensen logeerden tussen 1 november en 31 maart in de permanente winteropvang aan de Sportlaan. De winteropvang is inmiddels teneinde. Betrokkenen kijken positief terug op deze periode.

“Geloof me, de opvang was een godsgeschenk”, zegt voormalig bewoner Albertino. Je moest eens weten hoe blij ik was toen ik hier mijn eerste uitsmijter bakte, dat had ik zo gemist.”

In de winteropvang sliepen bewoners op kamers alleen of met z’n tweeën. “De leeftijden varieerden van 24 tot in de 70 en tien procent van de groep bestond uit vrouwen”, zegt Shanna, medewerkster van het Daklozenloket. “Iedereen had een vaste begeleider met wie aan een woonoplossing en een toekomst werd gewerkt.”

Buiten merkte je wel iets van de winteropvang. “Helemaal geen overlast verwachten zou niet realistisch zijn”, zegt wijkagent Chiel. Dus ja, bedelen, winkeldiefstal en openbaar alcoholgebruik kwamen voor. “Maar je kunt niet alles herleiden naar deze opvang.” Volgens Ilonka, die vlakbij woont, stonden buurtbewoners er positief tegenover. “Ze waren ook zeer betrokken bij de opvang van vluchtelingen in de kerk verderop.”

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week