Afbeelding
Foto: Peter Snaterse

Rijdende huiskamer ‘Bakkie Aandacht’ trekt door Segbroek

Algemeen

Bent u als mantelzorger ook toe aan een beetje extra aandacht? Of heeft u vragen over hoe u uw zorgtaken nog beter kunt gaan invullen? Kom dan gerust langs bij ‘Bakkie Aandacht’, die het hele jaar door in Den Haag te vinden is. Op dinsdag 18 april is deze vrolijk rijdende huiskamer voor het eerst te vinden aan het Regentesseplein en trekt daarna door Segbroek. 

‘Bakkie Aandacht in de Wijk’ is een initiatief van OpenJeHart, Mantelkring en Haags Ontmoeten. Deze organisaties richten zich al enkele jaren op het ondersteunen van mantelzorgers en het verbinden van senioren. OpenJeHart en Mantelkring hebben daarbij een apart activiteitenprogramma in elk stadsdeel, Haags Ontmoeten heeft in de hele stad fysieke ontmoetingsplekken. Gezamenlijk trekken zij nu met ‘Bakkie Aandacht’ de wijken in om de mensen op te zoeken.

“Wanneer je moet zorgen voor een ander, kan dat een pittige opgave zijn”, zegt Liane Wolfert, oprichtster van OpenJeHart en Mantelkring. “Het kan je ineens overkomen, en waar moet je dan terecht met je vragen of om extra hulp in te schakelen. Ook voor senioren die hier nog niet mee te maken hebben, kan het goed zijn om alvast over de toekomst na te denken. Daarover kunnen mensen bij Bakkie Aandacht in gesprek gaan. We nodigen ze uit in onze bus, maar gaan ook daadwerkelijk de wijken in om aan te bellen. We bieden mantelzorgers daarbij aan om ze regelmatig eens te bellen voor een luisterend oor, via ons Aandachtcentrum. Daar is erg veel behoefte aan bij mensen die door hun zorgtaken steeds minder de deur uit komen”, vertelt ze. “We geven niet alleen informatie over onze eigen organisaties, maar denken ook mee over andere oplossingen voor mantelzorgers die vastlopen of overbelast raken. Ook halen we bij hen informatie op over wat ze nodig hebben. Hier kunnen we dan weer mee aan de slag”, vult Ellen Pals van Haags Ontmoeten aan.

Op 18 april is Bakkie Aandacht van 10.00 tot 15.00 uur te vinden op het Regentesseplein bij wijkcentrum Regenvalk. Op 20 april staan ze op het Newtonplein, 25 april op de Pioenweg en 26 april op de Hanenburglaan. Vervolgens staan ze op 2 mei op het Kamperfoelieplein en op 4 mei in de Annemoonstraat. Kijk voor alle locaties op de website van de Mantelkring.

Wilt u Bakkie Aandacht ook in graag in uw buurt? Neem dan contact op via telefoon: 088-7878988.

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week