Afbeelding
Foto: PR

Lever gebruikte kinderfietsen in op de Mient

Algemeen

Heeft u een kinderfiets over die u niet meer gebruikt? De gemeente verzamelt tot en met 30 juni gebruikte kinderfietsen in, als onderdeel van het Kinderfietsenplan van de ANWB. Zo kunnen kinderen die wegens financiële omstandigheden geen eigen fiets hebben, straks toch op nog een eigen tweewieler naar school.

U kunt uw fiets inleveren bij één van de elf inzamelpunten in Den Haag. U kunt fietsen met wielmaten tot en met 28 inch (fietsmaat voor volwassenen) inleveren en alle soorten fietsen zijn welkom. Denk hierbij dus niet alleen aan stadsfietsen maar ook aan andere soorten fietsen zoals mountainbikes en racefietsen.

Eén op de twaalf kinderen in Nederland groeit op in armoede. Deze kinderen hebben vaak geen eigen fiets. De gemeente vindt het belangrijk dat ieder kind op de fiets naar school, vriendjes, sport of een andere activiteit kan gaan. Daarom doet de gemeente voor de derde keer mee met het ANWB Kinderfietsenplan. De gemeente verzamelt fietsen, laat ze opknappen en zorgt ervoor dat ze bij de juiste kinderen terechtkomen. De afgelopen twee jaar kregen meer dan 2.500 kinderen zo een eigen fiets.
Stichting Leren Doen knapt de fietsen op. De stichting zorgt dat de fietsen helemaal veilig zijn om te gebruiken. Daarna gaan de fietsen via basisscholen naar de kinderen. Middelbare scholieren kunnen een fiets aanvragen bij Stichting Leergeld.

In stadsdeel Segbroek kunnen fietsen worden ingeleverd bij het Stadsboerderij Gagelhoeve, aan de Mient 210. Kijk voor alle inleveradressen en meer informatie op www.denhaagfietst.nl.