Afbeelding
Foto: PR

ReVa aan het woord: zijn wijkbewoners gelukkig?

Algemeen

Er wordt al een tijdje gewerkt aan de wijkagenda voor het Regentesse- en Valkenboskwartier (ReVa). Op dit moment wordt er nog informatie verzameld over wat er speelt in de wijk en wat bewoners en ondernemers belangrijke punten vinden om te veranderen of te verbeteren. Zo staat er sinds 1 augustus nu ook een groot bord op het Newtonplein, waarop omwonenden kunnen aangeven of zij gelukkig zijn.

Eerder is er in de wijk al een enquête geweest, werd een kleurplaatactie gehouden, zijn er straatinterviews afgenomen en gesprekken gevoerd met stakeholders. Ook is de gemeente met het Buurtbakkie op verschillende plekken in de wijk gaan staan, en inmiddels staat nu het nieuwe bord op het Newtonplein.

Op dit bord kunnen bezoekers en omwonenden van het Newtonplein aangeven of ze gelukkig zijn. Met stickers, een pen, of kauwgom - alles is goed - kunnen zij onder de vraag ‘Are you happy?’ aangeven of dat zo is of niet. Dit bord blijft een paar weken staan op het Newtonplein.

Iedere wijk in Den Haag krijgt een wijkagenda. In een wijkagenda staan de belangrijkste verbeteringen voor een wijk voor de komende vier jaar. De bewoners, ondernemers, samenwerkingspartners en medewerkers van de gemeente bepalen samen wat het belangrijkst is. Samen wordt er vervolgens gewerkt aan de uitvoering van deze verbeteringen. De gemeente begon in 2019 in zes wijken met het maken van een wijkagenda. Voor wijken die nog geen wijkagenda hebben, werkt de gemeente aan de bestaande plannen: de wijkprogramma’s.