Afbeelding
Foto: SvT

Instrating Gulden Klinker OBS De Klimop

Algemeen

Op 31 augustus was het zover, de kinderen en docenten van OBS De Klimop, aan de Cartesiusstraat 2, werden vereerd met een heuse Gulden Klinker. Leerlingen uit de leerlingenraad verrichten samen met Stadsdeeldirecteur Daniel van Drunen, de feestelijke instrating, ten overstaan van de gehele school.

De kinderen wisten heel goed waar zij de Gulden Klinker aan verdiend hadden. Sinds vorig jaar zijn zij namelijk gestart met het schoonhouden van niet alleen hun eigen schoolplein, maar ook de Hondius Playground erachter, en de bredere omgeving van de leslocatie. Met prikkers gaan zij vanaf groep vier, volgens een vast rooster op pad om zwerfvuil van de straat te halen en de omgeving schoon en netjes te houden. En ook in het klaslokaal dragen zij hun steentje bij. Zo zijn er in de lokalen aparte bakken waar plastic wordt ingezameld, dat één van de docenten vervolgens wegbrengt voor verwerking en recycling. 

“We vinden het belangrijk om te leren goed om te gaan met alles wat leeft en groeit”, legt de directrice uit. “We houden de omgeving schoon en maken onderscheid tussen wat wel en niet op straat hoort.” Ook stadsdeeldirecteur Daniel van Drunen sprak zijn waardering uit voor het initiatief. “Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie goede zorg voor het plein, de playground en de omgeving”, sprak hij. “Een applaus voor jullie zelf”, sloot hij af. Waarna een daverend applaus losbarste dat maar moeilijk tot bedaren kwam.

Vervolgens begeleide hij samen met de leerlingenraad de Gulden Klinker naar haar nieuwe plek op het speelplein. Na afloop mochten alle leerlingen ombeurten een ijsje halen bij de ijscokar die al klaar stond op de playground.

De Gulden Klinker is een blijk van waardering vanuit de gemeente voor actieve en betrokken bewoners, die samen hun omgeving veiliger, prettiger of schoner houden. Bij de Gulden Klinker hoort een waardebon van 1.000 euro, die ingezet kan worden voor de buurt. Iedereen kan in aanmerking komen voor de klinker. Een initiatief aanmelden kan op: www.denhaag.nl/guldenklinker.