Afbeelding
Foto: Dick Teske

Ooievaarsrun ondanks hoge temperaturen een succes

Algemeen

Zaterdag 9 september was het weer zover: een grote stoet van ongeveer 80 vrachtwagens en andere bijzondere voertuigen doorkruisten de stad, om jongeren met een verstandelijke- of fysieke beperking weer een prachtige dag te bezorgen.

Segbroek en Scheveningen werden vanuit het Westland weer getrakteerd op een luid toeterconcert tijdens de 35ste editie van de Ooievaarsrun. Organisaties bieden tijdens de run geheel belangeloos vrachtauto’s inclusief een bestuurder aan, om in vier runs ruim 700 deelnemers de dag van hun leven te bezorgen. Zo reden onder meer wagens van de brandweer en een legervoertuig mee in de stoet, aangevuld met speciaal voor de gelegenheid glanzend schoongepoetste vrachtwagens. 

Ondanks de tropische temperaturen waren zowel deelnemers, chauffeurs als toeschouwers in goede stemming en werd het weer een mooie dag. Vanaf Kerketuinen, liep de route door het Westland heen om via Segbroek te eindigen aan de Scheveningse haven. Daar werd tot ‘s avonds gefeest door de deelnemers en hun begeleiders. Langs de route werd weer druk gezwaaid. Het spektakel zorgde weer voor een hoop blije gezichten.