Afbeelding
Foto: PR

Samen voor een veilig Winkelgebied De Fahrenheit

Algemeen

Winkelgebied De Fahrenheit (Fahrenheitstraat/Thomsonlaan) was donderdag 14 september getuige van een ludieke verkeersveiligheidscampagne, gericht op het verbeteren van de veiligheid voor alle weggebruikers. Deze campagne is een gezamenlijk initiatief van Stichting Bewonersorganisatie Bomenbuurt (SBOB), Vereniging BIZ Winkelgebied De Fahrenheit, Stichting BIZ Vastgoed Fahrenheitstraat/Thomsonlaan, Handhaving Segbroek en gemeente Den Haag.

Door het vele dubbelparkeren en de zorgen over de verkeersveiligheid in vooral de Fahrenheitstraat hebben de betrokken partijen besloten gezamenlijk actie te ondernemen. De campagne heeft als doel het bewustzijn te vergroten, verkeersgedrag te verbeteren en de algehele veiligheid te versterken. 

“Bewoners van de Bomenbuurt hebben in de Wijkagenda aangegeven dat de verkeersveiligheid in het winkelgebied een prioriteit is. Door middel van deze campagne willen wij de verkeersdeelnemers bewust maken van hun gedrag zodat de buurt een prettige wijk blijft om te wonen, werken en bezoeken”, aldus stadsdeeldirecteur Daniel van Drunen.

De campagne bestaat uit verschillende acties, zoals: Handhavingsactie: er wordt intensief gehandhaafd op dubbel parkeren door leveranciers van de winkels en verkeerd gebruik van de laad- en loszones. Fietslabels: fietsen midden op de stoep zijn voor bezoekers van het winkelgebied een grote ergernis. Vrijwilligers bevestigen daarom fietslabels aan fietsen die in de weg staan. Eigenaren van de fietsen worden op deze manier bewust gemaakt van hun parkeergedrag. Zadelhoesjes: voor extra aandacht krijgen de gelabelde fietsen meteen ook een zadelhoesje. Deze zadelhoezen zijn gemaakt van recycled, herbruikbaar materiaal en de tekst luid: ‘IK sta in de weg!’.

Michael Juten, eigenaar van Anne&Max en mede-initiatiefnemer van de campagne licht toe: “De veiligheid van alle bewoners en bezoekers (jong en oud) van ons winkelgebied is erg belangrijk. Met de start van deze verkeersveiligheidscampagne willen we ervoor zorgen dat winkelgebied De Fahrenheit een nog veiligere en gastvrije omgeving wordt voor iedereen, van voetgangers en fietsers tot automobilisten.”

Afbeelding