Afbeelding
Foto: Frank Jansen

Gulden Klinker voor bewoners Pomonaplein

Algemeen

Afgelopen vrijdag werd een aantal bewoners aan het Pomonaplein in Segbroek verrast met een Gulden Klinker. De bewoners in deze buurt zorgen namelijk dagelijks voor een vrolijke en schone uitstraling in de straat. 

De bewoners van het Pomonaplein zetten zich met veel enthousiasme in om het groen in de wijk te onderhouden. Ze voorzien stukken grond in de buurt van mooie bloemen en planten, geven ze met liefde water én houden ook nog eens de buurt schoon. En omdat iedereen daar in de buurt blij van wordt, verdienen ze een Gulden Klinker.

Met de Gulden Klinker zet de gemeente bijzondere buurtinitiatieven in het zonnetje. In Den Haag zijn maar liefst 200 actieve Gulden Klinkergroepen die de handen uit de mouwen steken. Wanneer je een Gulden Klinker ontvangt, krijg je niet alleen waardering van de gemeente maar ook een waardebon van 1000 euro. Dat geldbedrag kan weer gebruikt worden om de buurt nog mooier te maken en het initiatief voort te zetten of uit te breiden. Bijvoorbeeld in de vorm van tuingereedschap, een picknickbank of informatiebord. Maar ook planten of het inhuren van kennis of hulp.