Afbeelding
Foto: Gemeente Den Haag

Misstanden ontdekt tijdens handhavingsactie in Segbroek

Algemeen

Afgelopen donderdag 5 oktober vond er in Segbroek een integrale handhavingsactie (IHA) plaats. Politie, gemeentelijke teams en diverse instanties slaan meerdere keren per jaar de handen ineen en organiseren met elkaar integrale handhavingsacties om misstanden in verschillende wijken aan het licht te brengen en de leefbaarheid te vergroten.

Door de wijken Valkenboskwartier en Regentessekwartier lopen de Weimarstraat, de Zevensprong en de Beeklaan. Dit prioritair gebied kenmerkt zich door de verschillende tramlijnen die door dit deel van Segbroek lopen en waar veel bezorgzaken, supermarkten, horeca en garagebedrijven zitten. In deze gebieden is er vaak sprake van illegaal onderverhuur en is er regelmatig overlast op straat door drank- en drugsgebruik.

Tijdens de handhavingsactie werden onder meer grote verkeerscontroles gehouden, vervoersbewijzen, woningen en horeca gecontroleerd. Tijdens de verkeerscontroles zijn de nodige misstanden ontdekt en arrestaties verricht. Ook zijn drugs en wapens in beslag genomen, wielklemmen uitgedeeld en voertuigen in beslag genomen.

Bij controles in verschillende trams bleken 87 mensen geen geldig vervoersbewijs bij zich te hebben of te kunnen aantonen. In totaal zijn verder zeventien bonnen uitgedeeld op straat. Onder meer voor het gebruik van alcohol en softdrugs maar ook voor foutparkeren. Daarnaast bezocht de Haagse pandbrigade 25 woningen en trof onder meer achterstallig onderhoud en energiefraude aan.

Ziet u iets verdachts in de wijk? Melden helpt! Bel bij verdachte situaties zonder spoed de politie via: 0900-8844. Op denhaag.nl/melden kunt u onder meer afval en fietswrakken melden en woonoverlast.