Afbeelding
Foto: Haagse Stadspartij

Petitie tegen flat Kamperfoeliestraat ruim gesteund

Algemeen

Een petitie tegen plannen voor een negen verdiepingen tellende flat in de Kamperfoeliestraat vindt ruime steun in de wijk. De petitie - gestart door de Haagse Stadspartij - is al bijna 800 keer ondertekend. “We zijn blij dat zoveel mensen deze flat ook foeilelijk vinden” laat fractievertegenwoordiger Tim de Boer weten.

Bij de bespreking van de plannen voor de sloop/nieuwbouw op het Weigeliaplein kwam een konijn uit de hoge hoed, aldus de partij. Om het plan voor sloop/nieuwbouw haalbaar te maken, moet er een flat van negen verdiepingen komen langs de Kamperfoeliestraat. Het planuitwerkingskader geeft over die flat bijzonder weinig informatie. Fractievertegenwoordiger Tim de Boer heeft de beelden zelf moeten maken.

Tim de Boer: “Het is schandalig dat een college dat stelt te kiezen voor ‘bebouwing die past in de bestaande stad en aansluit op de huidige bebouwing’ een monsterlijke flat op deze plek mogelijk maakt. In de wijde omtrek zijn geen vergelijkbare gebouwen te vinden en de flat zal de nabijgelegen kerk overschaduwen. Dit is het begin van verdere verdichting van de Heesterbuurt.” Fatima Faïd vult aan: “De wethouder heeft in de commissie een extra onderzoek toegezegd naar de mogelijkheden van renovatie aan het Weigeliaplein, maar daarmee is dit plan nog niet van de baan. Daarom zijn we afgelopen week een petitie gestart.”

De Haagse Stadspartij staat vierkant achter de bewoners en wil renovatie van het bijzondere complex. Het Weigeliaplein kent een sterke sociale samenhang, de woningen zijn constructief in goede staat en te renoveren. Daarnaast is het een uniek architectonisch en stedenbouwkundig wijkje waarbij een dubbel bouwblok het gemeenschappelijke plein omringt. Meer informatie is te vinden op de website van de partij.