Afbeelding
Foto: PR

Duurzaamheidsmarkt in Bibliotheek Segbroek

Algemeen

Op woensdag 1 november wordt tijdens de Haagse Klimaatweek van 12.00 tot 20.00 uur een mooie duurzaamheidsmarkt georganiseerd in de Bibliotheek Segbroek, aan de Weimarstraat 353Vraag jij je af hoe je kunt besparen op energieverbruik? Wil je meer weten over duurzame initiatieven in Segbroek? Of ben je benieuwd naar duurzame restaurants en winkels in de wijk? Kom dan tijdens de Nationale Klimaatweek naar de bieb voor tips. Neem een kijkje, proef en geniet van de muziek!

Er is de hele middag en avond van alles te beleven op de markt. Er hoeft nergens voor aangemeld te worden en de entree is gratis. Er is onder meer informatie over de omschakeling van gas naar schone energie in Den Haag, wat er in uw wijk gaat gebeuren en wat dit voor u betekent. Verder is Birdflower aanwezig met koffie en zoete heerlijkheden van biologische lokale producten, uit een zero-waste keuken.

De energiecoaches van Duurzaam Den Haag  gaan bewoners informeren over wat zij doen en bewoners kunnen zich inschrijven voor een energiecoachgesprek. Ook is er een energiespel waar men op een leuke manier ontdekt hoe je energie kunt besparen in huis.  Stichting Lekkernassûh draagt bij aan een eerlijke en duurzame voedselketen in Den Haag en omgeving. Ze vormen de schakel tussen bewoners en lokale boeren, tuinders en andere producenten. Ze geven informatie over deelname aan de wekelijkse versmarkt en de verpakkingsvrije winkel en er zullen ook diverse producten worden verkocht.

De Groene Regentes, een buurtinitiatief uit het Regentesse- en Valkenboskwartier, is er ook en vertelt over wat zij allemaal doen voor de wijk: van energiecoaches tot een zonnepanelen cooperatie. Buurtschuur Segbroek is een non-profit uitleendienst voor gereedschap in het stadsdeel Segbroek. Ze werken zoals een bibliotheek: in ruil voor een jaarlijks lidmaatschap van 12 euro per jaar krijg je als lid onbeperkt toegang tot een breed assortiment (tuin)gereedschap om thuis mee te renoveren en repareren.

Verder is wordt vanuit SmartCity informatie gegeven over wat er in Den Haag gebeurt aan digitale innovatie, zijn er heerlijke vegetarische Libanese lekkernijen gemaakt met lokale producten van Ali’s incredible sandwiches, is de WoonWijzerWinkel er met informatie over energiebespraing en geeft Angelique Schippers van Talentenloods een workshop en tentoonstelling over afval.

Van 17.00 tot 18.30 uur zijn er optredens van het Conservatorium jazz trio: ze spelen levende jazz waarbij invloeden van nu en van de traditionele jazz tijden
met elkaar combineren op een speelse manier. Daarnaast zijn ze ook niet vies van zwoele soul en frisse funk dus de voetjes kunnen om de zoveel tijd zeker van de vloer!

Van 30 oktober tot en met 5 november 2023 zijn er door de hele stad duurzame activiteiten tijdens de Haagse Klimaatweek. Van een pop-up museum en een Klimaatkraam op de markt, tot een popquiz en lezingen. Er is voor elk wat wils. Bekijk het programma op: www.duurzamestad.denhaag.nl.


Bijschrift -

PR