Afbeelding
Foto: PR

Geslaagd Wijkfestival Bloemenbuurt in de hyacinttuin

Algemeen

Het was een heerlijke nazomerdag in de prachtige hyacinttuin in september, tijdens het wijkfestival Bloemenbuurt, dat in het teken stond van het 100-jarige bestaan van Wijkgeboud de Hyacint. Met een overvloed aan hapjes, drankjes, gezellige oud-Hollandse spelletjes en muziek waren alle ingrediënten voor een fantastisch wijkfestival aanwezig.

Een speciaal moment was er voor de onthulling van de bloemschilderingen op de achterwand van de veranda. Het kunstwerk is vervaardigd door stadskunstenaar Margriet Snaterse, deels op basis van kindertekeningen. De onlangs aangetreden stadsdeeldirecteur van Segbroek, Daniel van Drunen, nam samen met een aantal betrokken kinderen de onthulling voor zijn rekening. De hyacinttuin heeft er hiermee weer een mooie blikvanger bijgekregen!

Een ander hoogtepunt was de uitreiking van het winnende idee van de prijsvraag fietsparkeren. Tegen het einde van de middag werden de bezoekers nog verrast door een optreden van het Bloemenkoor onder leiding van Sarah Mareels. Op een selectie van bekende Nederlandse liedjes werd door de bezoekers geestdriftig meegezongen. Mede dankzij de inzet van een grote groep vrijwilligers is het 100-jarig bestaan van het wijkgebouw in stijl gevierd!