Afbeelding
Foto: PR

Haagse handhaving krijgt een nieuwe uitstraling

Algemeen

De handhavers van de gemeente rijden sinds vrijdag 27 oktober in elektrische voertuigen met een nieuwe uitstraling. De Handhavingsorganisatie van Den Haag laat dit najaar al haar voertuigen (opnieuw) bestickeren, zoals de auto’s en scooters van de handhavers. Op woensdag 25 oktober heeft wethouder Robert Barker het eerste voertuig met de nieuwe bestickering onthuld.

Alle auto’s, scooters en fietsen van de Haagse Handhavingsorganisatie krijgen een nieuwe sticker. Zo wordt gezorgd voor een eenduidige uitstraling van de voertuigen van de handhavers. De bestickering is zo ontworpen dat deze bij dag en nacht duidelijk zichtbaar en onderscheidend is. Dit zorgt bij slecht weer of minder zicht voor een veiligere werkplek van de handhavers.

Wethouder Robert Barker is verheugd dat de voertuigen van de handhavers een nieuwe uitstraling krijgen. Het komt als eerste de veiligheid van de handhavers ten goede maar ook de herkenbaarheid. Daarbij versterkt het de professionaliseringsslag van de handhavingsorganisatie.

Daarnaast beschikt de gemeente vanuit duurzaamheidsoverwegingen steeds meer over elektrisch aangedreven voertuigen. Dat geldt ook voor de Handhavingsorganisatie. Sinds begin dit jaar is het hele wagenpark (33 voertuigen en 37 scooters) elektrisch, met uitzondering van 1 hybride voertuig van de boswachters. Voor deze transitie naar elektrisch aangedreven voertuigen zijn dit jaar bij de meeste politiebureaus ook laadpalen aangelegd.

Wethouder Barker: “De handhavers hebben een zeer grote toegevoegde waarde in Den Haag. Dat zien we terug in ons dagelijks leven ook al hebben we dat niet altijd direct in de gaten. Denk bijvoorbeeld aan het leefbaar maken en houden van Den Haag voor mens en dier. Het is dus belangrijk dat ze goed opvallen. Niet alleen voor henzelf maar ook voor de bewoners en bezoekers van Den Haag. Met deze nieuwe uitstraling dragen we bij aan een nog zichtbaardere handhaving in Den Haag.”