Afbeelding
Foto: PR

Weimarstraat en Vruchtenbuurt komende jaren BIZ

Ondernemend

Afgelopen week hebben de BIZ-verenigingen van de Weimarstraat en De Vruchtenbuurt hun verlenging van vijf jaar ontvangen uit handen van wethouder Saskia Bruines. Dit gebeurde in Theater De Nieuwe Regentes waar een speciale bijeenkomst was voor besturen van BIZ- en winkeliersverenigingen.

Een Bedrijven Investerings Zone oftewel BIZ is een nieuwe vorm van een winkeliersvereniging, waarbij de ondernemers die hierin verenigd zijn, extra voordelen genieten. Zo zorgt de gemeentelijke belastingdienst voor het innen van de gelden, die vervolgens worden overgemaakt aan de BIZ. Hierdoor hoeft het bestuur niet zelf meer met de pet rond. Ook geldt dat alle ondernemers moeten meebetalen aan activiteiten als uit een officiële draagvlakmeting blijkt dat de meerderheid van de ondernemers voor is.

BIZ Weimarstraat en BIZ De Vruchtenbuurt startten elk tien jaar geleden. Beide winkelgebieden gaan dus hun derde BIZ-periode in. In de Weimarstraat zijn maar liefst 99 ondernemers verenigd, en in de Vruchtenbuurt 70. In totaal heeft Den Haag 25 BIZ-verenigingen. 

“Ik ben erg blij dat steeds meer ondernemers zich verenigen in een BIZ”, aldus wethouder Saskia Bruines. “Ondernemers zijn hierdoor veel beter georganiseerd en er wordt gezamenlijk geïnvesteerd in winkelgebieden. We willen allemaal aantrekkelijke winkelgebieden met een divers aanbod, mooie winkelpanden en een levendige sfeer. De BIZ draagt daaraan bij.”

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week