Afbeelding
Foto: PR

Kaasspeciaalzaak Ed Boele wint beste Foodspecialist

Ondernemend

Kaasspeciaalzaak Ed Boele uit de Fahrenheitstraat is tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten van het Vakcentrum Foodspecialiteiten bekroond tot ‘Nederlands Beste Foodspecialist Buitenlandse Kaas 2022’. De uitreiking was afgelopen week in Studio 21 in Hilversum onder leiding van Humberto Tan, die de winnaars van de Nationale Competities bekend maakte.

Ed Boele is in Nederland één van de pioniers die een rijpingskast in de winkel kreeg, waar hij kazen zelf laat rijpen. Hij reist ook regelmatig naar onder andere Frankrijk, Italië en Zwitserland om de lekkerste kazen in te kopen. Daarnaast investeert hij in duurzame oplossingen die de kaas ten goede komen. In de kaaskoeling en daarbuiten wordt bijvoorbeeld alleen led-verlichting gebruikt, wat als voordeel heeft dat het nauwelijks tot geen verkleuring op de kaas achterlaat. Bovendien is de koeling in de zaak energiezuinig.

Na een spannende voorselectie zijn in maart de elf finalisten bekendgemaakt. De finalisten per categorie zijn vervolgens beoordeeld door drie andere juryleden dan in de voorronde. De twee vakjuryleden en de consumentenjury hebben de winkels onafhankelijk van elkaar bezocht.

De finalisten werden beoordeeld op hun visie op het vak en de branche, de eigen aanpak daarin, het ondernemings- en winkelmanagement, het personeelsbeleid, hygiëne en netheid en de performance van de winkel. Daarnaast beoordeelde een mystery shopper het aanbod, de winkel en de behandeling die hen als klant ten deel viel.

Volgens de jury is heel duidelijk gebleken dat je een onderscheiding alleen wint als je daadwerkelijk onderscheidend onderneemt. Dat kan alleen als je tot de top van de branche behoort. Mooie woorden dus voor de kaasspecialist uit de Fahrenheitstraat.

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week