Afbeelding
Foto: DS

XL Vis: “Eindelijk mijn eigen viswinkel”

Ondernemend

Maandag 1 augustus was het dan eindelijk zover. Een lang gekoesterde droom werd werkelijkheid. Danny Breugom kreeg de sleutel van viswinkel XL Vis aan de Anemoonstraat 4. Daarmee werd de 34-jarige Scheveninger de nieuwe eigenaar van de onderneming.

“Dit is altijd al mijn droom geweest, ik was er zelf een beetje zenuwachtig voor omdat het toch een nieuw, maar een zeer leuk avontuur zal gaan worden”, aldus Danny. 

Na een tijdje te hebben gevaren is Danny een geruime tijd werkzaam geweest bij Visgroothandel van Wijk aan de visafslag van de Scheveningse haven. “Een leuke job, maar toen ik het voorstel kreeg om eens na te denken over een overname van XL Vis, begon het bij mij natuurlijk enorm te kriebelen, mede omdat ik een rasechte Scheveninger ben en het dan ook leuk vindt om in de vis werkzaam te zijn, eigenlijk is het wel mijn passie”, vertelt de kersverse eigenaar trots. 

Die passie probeert hij dan ook over te dragen in de winkel aan zijn klanten. “Altijd verse vis leveren, de haring pas op het moment van de bestelling schoonsnijden, op verse broodjes serveren, en op de juiste manier in de verpakkingen doen zodat de vis nog lekker is voor thuis”, zo licht de visliefhebber enthousiast toe. Hij is dan ook vastbesloten om een positieve bijdrage te leveren aan de buurt: “Ik hoop een meerwaarde te zijn voor de wijk, en dat de mensen weten dat de vis bij mij altijd vers gegeten kan worden.” 

Danny is in ieder geval een ondernemer die met passie zijn winkel wil draaien, en er altijd voor zal zorgen dat zijn gasten genieten van zijn vele lekkernijen uit de zee.

Meest gelezen

De Segbroeker van deze week