Afbeelding
Foto: DS

Kaatje’s kerstmarkt al 20 jaar een must voor de kerstliefhebber

Ondernemend

Dit jaar is de twintigste editie van Kaatjes Kerstmarkt. Inmiddels is Kaatje aan de Rein gevestigd aan de Goudsbloemlaan en gaat de kerstmarkt ook hier gewoon door.

De inmiddels beroemde kerstmarkt van Gertrude is ooit begonnen in een tent in de tuin van de winkel aan de Reinkenstraat, vertelt eigenaresse Gertrude. “Het idee was heel leuk, zag er ook prachtig uit, maar we hadden er geen rekening mee gehouden dat het in november en december vaak heel hard waait. Dan moest mijn man zijn bed uit om de tent van extra scheerlijnen te voorzien.”

Het jaar erna werd de kelder van het pand aan de Reinkenstraat omgetoverd tot een waar kerstfestijn. “Dat was een enorm succes, omdat je daar het gevoel had even helemaal weg te zijn van de wereld. Daar waren de kerstartikelen veilig voor de wind, maar soms stond er ‘s ochtend wel water in de kelder”, zegt Gertrude. “Zo heeft elke locatie wel zijn eigen uitdagingen gehad, maar ik heb niet het idee dat onze klanten er veel van gemerkt hebben.”

De kerstmarkt van Kaatje aan de Rein is al 20 jaar een waar succes. “De reacties die we krijgen zijn hartverwarmend en geven mij ook steeds weer de energie om toch maar weer een kerstmarkt te bouwen”, aldus Gertrude. “Inmiddels zijn er ook diverse generaties kinderen met hun ouders langs geweest om de mooiste kerstbal uit te zoeken. Ook krijgen we ieder jaar weer heel veel foto’s te zien van kerstbomen die vol hangen met kerstballen van Kaatje. Dat is heel leuk want we zien dan terug wat we allemaal verkocht hebben door de jaren heen.”

Gertrude heeft dit jaar weer haar best gedaan om bijzondere artikelen te vinden voor haar kerstmarkt. “Ik denk dat het er dit jaar weer heel mooi uitziet met veel paddenstoelen, engelen, vilt, prachtige glazen ornamenten, advent kalenders en verlichting. We hebben eigenlijk alles in huis wat je nodig hebt voor een sfeervolle kerst. Het is vooral in deze onrustige tijden heerlijk om even weg te dromen in Kaatjes kerstmarkt!”

Je vindt Kaatjes kerstmarkt bij Kaatje aan de Rein, aan de Goudsbloemlaan 112.