Henri Nieuwhuis
Henri Nieuwhuis Foto: PR
Advertorial

Zicht op Geld: “Het ontzorgen van mantelzorgers, daar doe ik het voor”

Ondernemend

Henri Nieuwhuis uit Den Haag reist heel Noord- en Zuid-Holland door op weg naar echtparen, waarvan een van de partners inmiddels in een zorginstelling verblijft. Naast een loopbaan in de juridische dienstverlening werkt hij nu twee dagen in de week voor Zicht op Geld. Zijn werk heeft een zakelijk èn menselijk aspect.

De verhuizing van een partner naar een zorginstelling is een stap die de nodige emoties en financiële consequenties met zich meebrengt. Henri geeft bijvoorbeeld antwoord op vragen als: ‘Hoeveel moet ik betalen aan de eigen bijdrage?’, en ‘moet ik de verhuizing van mijn partner ook doorgeven aan instanties’? Door zijn aanpak ervaart de achterblijvende partner duidelijkheid en steun in een onbekend proces. Dankzij zijn kennis over wet- en regelgeving kunnen echtparen in veel gevallen een flink financieel voordeel behalen. 

Duidelijkheid geven 

In de jaren dat hij bezig is, heeft Henri al veel echtparen gelukkig kunnen maken. Hij gunt anderen hetzelfde, maar weet wat mensen soms nog belemmert om contact op te nemen. “Waar ik veel tegen aanloop, is gecreëerde angst. Vanwege de toeslagenaffaire zijn mensen afwachtend om toeslagen aan te vragen. Of ze hebben twijfels omdat iemand uit de omgeving heeft gezegd dat ze nu hun eigen huis moeten verkopen of moeten scheiden”.  

Mantelzorgers helpen 

Henri weet dat mantelzorgers vaak een intense periode achter de rug hebben van zorgen en emoties. “Ze hebben net hun partner naar een instelling verhuisd en hebben last van schuldgevoel. Hij weet ook dat het vaak enige tijd duurt, voordat iemand (van CAK) hoort hoeveel eigen bijdrage hij of zij moet betalen.

Kost opname in een zorginstelling € 100,00 of € 1.000,00 per maand? Gelukkig kunnen wij heel snel duidelijkheid geven over de hoogte van de eigen bijdrage. En op basis van de gegevens die we tijdens het intakegesprek verzamelen, leveren we snel een complete financiële rapportage aan.”

Ontzorgen 

Die rapportage beschrijft het financiële voordeel dat behaald kan worden. “Het ontzorgen van de mantelzorger, daar geniet ik enorm van. Samen bespreken we alles, en daarna vertel ik wat ik ga doen, vullen we de formulieren samen in, en zorg ik dat alles doorgegeven wordt. ‘Dit had ik zelf allemaal niet geweten. Dit had ik er ook niet bij kunnen doen’, zijn reacties die hij vaak krijgt. Als mensen de financiële rapportage lezen, zijn ze blij met de duidelijkheid: ik weet waar ik aan toe ben. Ik kom niet eerder met de factuur, voordat alle acties door ons zijn ingezet.  Wij zoeken voor iedereen naar de meest optimale situatie om zaken te regelen. Voor de meeste cliënten hebben we een substantieel voordeel kunnen behalen.  

Samen werken 

Henri maakt dankbaar gebruik van alle contacten die hij inmiddels heeft opgebouwd. Zo heeft hij contact met het maatschappelijk werk van zorginstellingen, cliëntondersteuners en mantelzorgmakelaars. “Samen zorgen we ervoor dat de mantelzorger verder kan, en daar doe ik het voor!” Voor twijfelaars is het advies: “Doe het, je zult er geen spijt van krijgen. Als we niets vinden heb je ook rust”.

Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op via telefoon: 06-34209655 of e-mail: henri@zichtopgeld.nl.