Afbeelding
Foto: Bart Versteeg
Advertorial

Kom jij ook bij Stichting Eykenburg het verschil maken?

Ondernemend

“Daar draait het elke dag om”, zegt Branca van Swinderen, adviseur werving & selectie van zorgorganisatie Stichting Eykenburg. “Het verschil maken voor onze bewoners en cliënten door de persoon centraal te stellen en net dat stapje extra te zetten. En dat doen onze medewerkers, vrijwilligers en maatjes. Zonder hun inzet, aanwezigheid, oplettendheid, aandacht en liefde elke dag is zorg slechts zorg. Maar het verschil in onze persoonlijke of - persoonsgerichte - zorg zoals wij dat noemen, dat máken zij samen.”

Zorg van a tot z
Wie zijn jullie? “Wij zijn een kleinschalige zorgorganisatie in Den Haag en bieden de zorg die mensen nodig hebben. Of dat nu bij iemand thuis is of in een van onze verpleeghuizen: Huize Eykenburg in de Kruisbessenstraat, Het Zamen in de Esperantostraat of Het Coornhert aan het Erasmusplein. We bieden een compleet zorgaanbod. ‘Zorg van a tot z’, zeg ik altijd maar. Denk aan huishoudelijke hulp, hulp bij beginnende dementie en verpleging maar ook hulp in de laatste fase van iemands leven in ons hospice. Onze zorg is echt persoonsgericht. Ieder mens is tenslotte anders, heeft andere wensen en andere gewoonten en wij vinden het belangrijk dit te respecteren.”

Zorgharten
Hoe doen jullie dat? “Dankzij de drive en grote zorgharten van onze collega’s. Zij zetten zich elke dag vol in om onze bewoners en cliënten de dag te laten beleven als waardevol en betekenisvol. De waardering en dankbaarheid die ze daarvoor terugkrijgen is ongekend. Elke dag opnieuw zie ik hoe dat mijn collega’s raakt, ze motiveert. Niet alleen bij mijn zorgcollega’s, ook bij onze vrijwilligers en maatjes. Hun aanwezigheid is net zo belangrijk. Aandacht geven kan tenslotte op veel verschillende manieren en daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe collega’s.”

Alles kan 
Wat kan je bij jullie doen? “Alles! Wil je werken onder schooltijd of enkel op specifieke dagen? Dat kan. In de zorg, huishouding of wil je activiteiten organiseren? Aan de slag als vrijwilliger of wil je liever een maatje zijn van één vaste bewoner of cliënt? Zou je graag met je saxofoon langs willen komen, tuinieren, dieren verzorgen, boeken willen voorlezen, koken of heb je zelf een idee? Dat is het mooie van deze organisatie. Alles is bespreekbaar!”

Ben je op zoek naar een baan of vrijwilligerswerk waarin jij het verschil kan maken? Klik hier voor meer informatie of neem contact op met Branca via telefoon: 06-11316398 of e-mail: werkenbij@eykenburg.nl.