Afbeelding
Foto: PR

Bert Kleijn: “Mijn grootste wens is een eigen sporthal op het Stokroosveld”

Sport

Een eigen sporthal voor Dunas. Dat is de topprioriteit van de eerste voorzitter van de korfbalvereniging Bart Klijn. De club, die drie jaar geleden voortkwam uit een fusie van Futura en Dubbel Zes, floreert. ‘We hebben destijds bij de fusie sport en plezier centraal gezet. En dat is gelukt.’

Een positieve sfeer. Dat heerst er volgens voorzitter Bart Klijn binnen Dunas. “Dat was ook de intentie”, vertelt hij. “We hebben een vrijwilligerscommissie opgericht die mensen benadert om iets te doen voor de vereniging. Daarbij maken we gebruik van hun kwaliteiten. Je merkt dat veel meer mensen dan instappen als vrijwilliger, en we zijn als vereniging enorm gegroeid. We hebben momenteel zo’n 300 leden, waarvan achttien jeugdteams. Ondanks corona hebben we een enorme aanwas bij de kangoeroes, de hele kleintjes.”

De korfbalvereniging is op 1 juli 2019 voortgekomen uit een fusie met Dubbel 6 en Futura. “Die verenigingen zaten al sinds mensenheugenis op het Stokroosveld”, vertelt Klijn. Hij bekent dat hij de aanstichter is van de fusie. “Een paar jaar geleden vroeg de voorzitter van Dubbel 6 of ik niet in het bestuur wilde stappen. Ik heb toen gezegd dat ik alleen in het bestuur zou stappen als we gingen samenwerken. Beide verenigingen hadden hetzelfde probleem namelijk dat het aantal leden en het kader terugliep. Zo zijn we in december 2018 het gesprek aangegaan met Futura.”

Voorzitter Bart Klijn vervolgt. “We hebben (toen) samen korfbal en plezier centraal gesteld. Al snel werden de selecties samengevoegd. Dat ging super goed en daar kwamen we echt sterker uit. We spelen momenteel 4e klasse en de ambitie is door te groeien naar de 1e klas. Dat gaat echt wel lukken, maar dat heeft tijd nodig. Door ook het B niveau te gaan samenvoegen”, was er ineens heel veel draagvlak voor een fusie. Toen zeiden de leden, kunnen we niet fuseren? Uiteindelijk hebben we, met elkaar, binnen negen maanden de fusie compleet geregeld.”

Hij benadrukt dat Dunas samenwerking heel belangrijk vindt. “We zijn niet alleen bezig met onszelf, maar ook met andere verenigingen. Zo gaan we met alle voorzitters van de Haagse korfbalverenigingen bij elkaar aan tafel om Den Haag weer op de kaart zetten als korfbalstad. Dat doen we samen met de korfbalbond.”

Ondertussen maakt Dunas zich ook hard voor een eigen sporthal. “Wij moeten nu, als Dunas, trainen en spelen in vijf verschillende sporthallen en in drie gymzalen van middelbare scholen in Den Haag. Een van mijn top prioriteiten is daarom een nieuwe sporthal voor onder andere onze vereniging op het Stokroosveld.” Hij bemerkt dat er inmiddels wat beweging komt op dat gebied. “Dat dossier heeft wel een paar jaar op de plank gelegen bij de gemeente, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Wat ik ook top vind, is dat WSDH (Stichting Werkgever Sportclubs Den Haag, red.) trainingen organiseert voor de kangoeroes en ook de trainers beter laat functioneren. Dus op allerlei vlakken begint er steeds meer samenwerking te ontstaan.” 

“Verder is onze verenging financieel gezond”, gaat hij verder. “We hebben een hoofdsponsor gevonden in Rots HR Professionals, die voor vijf jaar is vastgelegd waardoor we allemaal in één en hetzelfde tenue kunnen rondlopen en uniformiteit naar buiten uitstralen. Ik zie de toekomst van deze vereniging dan ook rooskleurig tegemoet”, aldus Bart Klijn. 

Tekst: Nico Mos