Boekomslag Arabesk, over Simon ten Holt.
Boekomslag Arabesk, over Simon ten Holt. (Foto: aangeleverd)

Boekpresentatie Arabesk in Kranenburgh

BERGEN - J. Heymans presenteert zijn nieuwe boek Arabesk in Museum Kranenburgh in een lecture-performance met Cherry Duyns, Robert Lambermont en Kees van Domselaar op zondag 27 oktober, aanvang 15.00 uur.

John Heymans leest fragmenten voor uit zijn nieuwe boek Arabesk, over Simon ten Holt. Hij wordt op piano begeleid door Robert Lambermont, die delen van Ten Holts composities speelt. Dichter Kees van Domselaar leest gedichten uit de bundel Postfris. Filmer en schrijver Cherry Duyns gaat met John Heymans in gesprek over de uitdaging muziek in een ander medium te verbeelden.

Simeon ten Holt - Canto Ostinato

Schrijver John Heymans vertelt in Arabesk, over Simon ten Holt het meeslepende verhaal van de Bergense componist Simeon ten Holt, die, na een leven lang betrekkelijk anoniem te hebben gewerkt, plotseling wereldberoemd werd met zijn Canto Ostinato. Dit klinkt als het gegeven voor een roman, maar het overkwam Ten Holt (1923-2012). J. Heymans (1954), van huis uit wiskundige en techniekfilosoof, was dertig jaar met de componist bevriend. John Heymans (Den Haag, 1954) studeerde wiskunde en wetenschapsfilosofie aan de Universiteit Twente. Hij schreef monografieën over Armando, Een boom(1999), over J.J. Voskuil Lam naast leeuw; (2000) en Herfstlied over Cherry Duyns (2005). De boekpresentatie is van 15.00 tot 16.00 uur. Bijwonen is gratis, exclusief museumentree. Reserveren kan via rsvp@kranenburgh.nl of de museumbalie, tel. 072-5898927.