Roos trakteert op 'haar' dag.
Roos trakteert op 'haar' dag. (Foto: DJW)

Roos geniet volop van 'haar' dag op haar basisschool De Jonge Wereld

Verleden week werd Wereld Downsyndroomdag op ludieke wijze gevierd op basisschool De Jonge Wereld. De leerlingen uit groep 4 droegen donderdag 21 maart twee verschillende sokken. 

21 maart is wereld downsyndroomdag. Dat is geen toeval: Mensen met het syndroom van Down hebben hun 21e chromosoom 3 keer. Op de wereld downsyndroomdag wordt aandacht besteed aan mensen die Down hebben, maar ook aan alle mensen die zich dagelijks inzetten voor hun zorg en gezondheid. Op de basisschool in Leyenburg zijn ze bekend met het syndroom. Een leerling uit groep 4 heeft dit syndroom. Roos zit al sinds de kleuters op basisschool De Jonge Wereld, ze heeft het er reuze naar haar zin. 

Op Wereld Downsyndroomdag wordt de SockChallenge gehouden. Iedereen op school was gevraagd om op deze dag twee verschillende sokken te dragen. Voor sokken als symbool is gekozen omdat het chromosoom de vorm heeft van een sok.

Roos keek erg uit naar ‘haar' dag. Ze heeft de leerkrachten en haar eigen klas getrakteerd op wat lekkers. Speciaal voor deze dag en voor Roos had iedereen op school verschillende sokken, en zelfs verschillende panty's aangetrokken. Dat maakte Roos erg trots. Ook de school blikt tevreden terug: 'Verschillen moeten niet alleen geaccepteerd, maar ook gevierd worden!'

Iedereen had twee verschillende sokken aangetrokken.