Toekomstmuziek aan Spaanschepad?

Cultuur
Welkom bij de muziekschool!
Welkom bij de muziekschool! (Foto: Ed Bausch)

BERGEN - Een groot spandoek naast de entree trok van verre de aandacht. Van boven klonken al slagwerkgeluiden en beats waarop door kinderen werd gedanst. In enkele lokalen van de Van Reenenschool aan het Bergense Spaanschepad liet muziekschool Simeon vorige week vrijdag voor het eerst van zich horen.

door Ed Bausch

De medio vorig jaar opgerichte stichting, die zich beijvert voor een echte muziekschool in de gemeente Bergen, kon gebruikmaken van een aantal lokalen voor een aantal kennismakingen met diverse instrumenten. De stichting kijkt met belangstelling naar het gebouw, als dat in september - als de plannen doorgaan - na bijna een eeuw geen school meer zal zijn. Het plan is nu dat de Van Reenenschool fuseert met de Lucebertschool, aan het Zakedijkje. Het prachtige pand biedt natuurlijk veel mogelijkheden, dus diverse partijen kijken ernaar, hebben er wel oren naar om het pand een andere maatschappelijke functie te geven.


Gitarist Wouter Mooij op het podium in de zaal op zolder. (Foto: Ed Bausch)

Instrument proberen

Zo ook muziekschool Simeon. Dus was er een middag om kennis te maken met docenten, om wat samen te spelen of eens een instrument te proberen. Gitarist Wouter Mooij gaf op zolder gastlessen. “Ik hoop zo dat we hier tenminste een begin kunnen maken.” Dat hopen Janneke Koch, initiatiefneemster en voorzitter en slagwerker Bastiaan Buissink ook. “In een tijd dat overal in het land muziekscholen door bezuinigingen juist de deuren sloten, zien wij juist de noodzaak van muziekeducatie. Als het verbindende element in de samenleving.”


In het bandjeslokaal zijn Janneke Koch en Bastiaan Buissink (links van haar) blij met het naar buiten treden. (Foto: Ed Bausch)

Het moest even op gang komen, maar gaandeweg was er een mooie toeloop en klonk er misschien iets als ‘toekomstmuziek’ in de Van Reenenschool. Meer informatie valt te lezen op de website www.simeon.nl.

Gitarist Wouter Mooij op het podium in de zaal op zolder.
In het bandjeslokaal zijn Janneke Koch en Bastiaan Buissink (links van haar) blij met het naar buiten treden.